Dekzeilen besteladvies

Wij helpen u graag met ons dekzeilen besteladvies!

Een dekzeil, afdekzeil, dekkleed, bouwzeil, is onmisbaar in elk huishouden of bedrijf. Vaak heeft u een afdekzeil nodig wanneer u het niet verwacht, net voordat het begint te regenen! Ook worden dekzeilen veel gebruikt als grondzeil onder uw opblaasbare zwembad, als zonnescherm of als bijvoorbeeld een afdak. Gaat u verbouwen? U zet bouwmaterialen in de open buitenlucht? Prima! Zolang alle materialen maar zijn afgedekt met een afdekzeil. Of wat dacht u van het afdekken / beschermen van het buitenspeelgoed, opgeslagen meubelen enz. tegen vuil of vocht.

Waar wordt afdekzeil voor gebruikt?
Een afdekzeil, ook wel bache, dekzeil, bouwzeil, dekkleed, afdekkleed en dekzeil genoemd, wordt hoofdzakelijk gebruikt om spullen mee af te dekken. Zowel voor binnen als buitengebruik. Denk hierbij aan materialen, goederen, meubels en andere objecten. Door deze spullen met afdekzeil af te dekken voorkom je schade en bescherm je ze bovendien voor omstandigheden zoals regen, vocht, vuil en stof. Dekkleed komt extra goed van pas bij tuinmeubelen, tuintegels, bouwmaterialen, haardhout, de buitenkachel, kamperen, buitensport enzovoort. Ook zie je afdekzeil ingezet worden om een gebied af te schermen of afdak te bieden. De verschillende kleuren zie je vaak in bepaalde omstandigheden, omgevingen en thema’s terugkomen.

Dekzeilen in verschillende kleuren?
Wij hebben de meest voorkomende kleuren in ons assortiment genomen zodat jij keuze hebt om zeil in te zetten voor jouw specifieke toepassing. Hieronder vallen oranje, blauw, groen en wit. In principe kun je elke kleur voor elke toepassing gebruiken. Maar in de meeste gevallen past er een bepaalde kleur beter bij het thema of omstandigheden. De kleur wit wordt bijvoorbeeld sneller opvallend vuil maar kan prachtig staan bij een feestje. De groene kleur geeft een camouflage effect. Blauw past goed bij een lucht- of waterthema. Oranje zie je vaak als opvallende kleur bij bouw- en verbouwwerkzaamheden, maar natuurlijk ook bij feestjes van het Nederlands Elftal.

Dekzeilen 75gr/m² ( Levensduur (indicatie): 0 – 6 maanden )

Het is een voelbaar dun zeil gaat deze kwaliteit 0 – 6 maanden mee. Prima geschikt voor de lichtere klussen bij eenmalig gebruik.

* De levensduur betreft een indicatie. Het (intensieve) gebruik, UV zonlicht, barre weersomstandigheden, etc zullen de leverduur uiteraard verkorten.

Dekzeilen 100gr/m² ( Levensduur (indicatie): 0 – 1 Jaar )

Deze kwaliteit dekzeilen zijn prima geschikt voor in- en om het huis. Deze kwaliteit komt u ook tegen bij de diverse bouwmarkten. Dit afdekzeil mag u niet missen in uw garage of berging; het kan namelijk uw feestje redden, uw bouwmaterialen droog houden, uw fietsen/motor/brommer of scooter stofvrij houden. Het is een voelbaar dun zeil met alle eigenschappen van een volwaardig afdekzeil. Gemiddeld genomen gaat deze kwaliteit maximaal 12 maanden mee. Bij binnengebruik blijft het zeil nog langer in tact en is er bovendien minder risico op zeilbreuk. Gebruik dit lichte afdekzeil bij lichtere afdekklussen en waarbij het niet in aanraking komt met scherpe hoeken en randen. Grof genomen kunnen we zeggen dat dit dekzeil een prima dienst draait bij particulier gebruik en binnengebruik.

* De levensduur betreft een indicatie. Het (intensieve) gebruik, UV zonlicht, barre weersomstandigheden, etc zullen de leverduur uiteraard verkorten.

Afdekzeilen 150gr/m² en afdekzeilen 180gr/m² ( Levensduur (indicatie): 1 – 2 Jaar )

Deze middenklasse afdekzeilen kunnen allround gebruikt kan worden, bijvoorbeeld als grondzeil, bouwzeil, afdekzeil voor uw bout, haardhout, tuinmeubelen, of als afdekzeilen tijdens een feestje. Het is zo’n 50% zwaarder/sterker dan het gemiddelde afdekzeil van de bouwmarkten. De standaard kwaliteit afdekzeil is een dikkere variant dan de lichte, maar dunner dan de zware. Het voordeel van deze variant is dat het beter tegen een stootje kan maar toch niet te veel plastic verbruikt als de zware. En dat merk je in de prijs. Wat niet nodig is, hoef je ook niet voor te betalen. Dit afdekzeil gaat net zoals de lichte variant minimaal 12 maanden mee maar heeft ook een UV-bescherming van 12 maanden. Uitstekend voor buitengebruik. Ook bij deze standaard kwaliteit zeil raden wij aan om scherpe hoeken en randen te voorkomen. Dit dekkleed wordt gekocht door consumenten en bedrijven en vaak gebruikt voor buitenopslag.

* De levensduur betreft een indicatie. Het (intensieve) gebruik, UV zonlicht, barre weersomstandigheden, etc zullen de leverduur uiteraard verkorten.

Dekzeilen gewapend 240gr/m² en Dekzeilen 250gr/m² ( Levensduur (indicatie): 2 – 3 Jaar )

Het zware kwaliteit afdekzeil is het dikste dekzeil dat je kunt krijgen. Voor deze variant is het meeste materiaal gebruikt per vierkante meter en voelbaar stevig. Het kan absoluut tegen een stootje, gaat 24 maanden mee en biedt bovendien 18 maanden UV-bescherming. Dit zware kwaliteit afdekzeil wordt geadviseerd als het zeil lang mee moet gaan, tegen alle buitenomstandigheden moet kunnen, vaak hergebruikt moet worden bijvoorbeeld door professioneel gebruik en een hoge scheurweerstand moet hebben. Dit afdekzeil wordt voornamelijk gekocht bedrijven in de tuin-, bouw- en transportsector die materialen, goederen en objecten willen afdekken.

* De levensduur betreft een indicatie. Het (intensieve) gebruik, UV zonlicht, barre weersomstandigheden, etc zullen de leverduur uiteraard verkorten.

Isolerende dekzeilen 250gr/m² ( Levensduur (indicatie): 6 maanden – 1 Jaar )

Nieuw! Isolatie dekzeil zilver/oranje 250gr/m² is uitermate geschikt om vorstgevoelige (bouw)materialen af te schermen tijdens de winterperiode. Isolatiekleden worden gebruikt voor het afdekken van pas gestort beton, vorst gevoelige bouwmaterialen / gereedschappen en alle andere voorkomende isolatie toepassingen.

Isolatie afdekzeilen bestaan uit 2 lagen polyethyleen (PE) dekzeil met daartussen 1 laag PE-foam. Deze combinatie voorkomt dat er warmte of kou door het zeil kan en hier dankt het zijn isolerende werking aan. Hierdoor leent het zich uitstekend bij het optimaal uitharden van beton. Het remt de hydratatie warmte en houdt dit vast waardoor het beton op de best mogelijke manier uithardt en het de best mogelijke sterkte krijgt.

* De levensduur betreft een indicatie. Het (intensieve) gebruik, UV zonlicht, barre weersomstandigheden, etc zullen de leverduur uiteraard verkorten.

PVC Dekzeilen 600gr/m² ( Levensduur (indicatie): 5 – 10 Jaar )

Stevige PVC Dekzeilen 600gr/m² van vrachtwagenzeil kwaliteit met rondom stevige ringen. De afdekzeilen zijn te bestellen in verschillende afmetingen in de kleur groen of blauw.

Sterk en kleurvast
Enkele van de eerste voordelen die verbonden zijn aan een PVC afdekzeil gaan schuil in het feit dat een dergelijk afdekzeil niet alleen bijzonder sterk, maar tevens ook kleurvast is. Dat zijn twee niet te onderschatten voordelen. Het feit dat een PVC afdekzeil zeer sterk is wil immers zeggen dat ze in staat is om altijd de best mogelijke bescherming te voorzien. Wat de kleurvaste eigenschappen beschikt, wanneer je bijvoorbeeld een PVC afdekzeil gaat gebruiken om bepaalde machines gedurende een lange tijd te beschermen spreekt het voor zich dat het bijvoorbeeld tijdens een rondleiding doorheen je bedrijf van belang is dat dit afdekzeil er steeds zo optimaal mogelijk uitziet. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een afdekzeil die niet alleen zeer sterk, maar bovendien ook kleurvast is, is het altijd aan te raden om te kiezen voor een PVC afdekzeil.

UV bestendig en waterdicht
Twee andere interessante eigenschappen van een PVC afdekzeil zijn het feit dat ze waterdicht en bovendien ook UV bestendig is. Dit zorgt er voor dat vocht en water nooit en impact zal hebben op de goederen die zich onder het PVC afdekzeil bevinden. Dit zorgt er voor dat ze met name niet zelden worden gebruikt als vrachtwagenzeil. Ook het feit dat een PVC afdekzeil UV bestendig is speelt hier uiteraard een niet onbelangrijke rol in. Door deze unieke, beschermende factoren worden de goederen die zich onder het PVC afdekzeil bevinden in ieder geval steeds op zo optimaal mogelijke wijze beschermd en dat is uiteraard precies wat je wil.

Waar is een PVC afdekzeil voor geschikt?
De unieke kwaliteit waar een afdekzeil van PVC over beschikt zorgt er voor dat ze uitstekend geschikt is voor verschillende doeleinden. In tegenstelling tot verschillende andere afdekzeilen is het bovendien ook nog eens zo dat een PVC afdekzeil uitstekend kan worden toegepast op de lange termijn. Daarnaast zorgt de prima kwaliteit er ook nog eens voor dat ze kan worden ingezet voor zogenaamde heavy-duty doeleinden. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je op zoek bent naar een echt kwalitatief afdekzeil die je gedurende een lange periode kan gebruiken zonder dat je opnieuw dient te investeren is kiezen voor een afdekzeil van PVC afdekzeil ongetwijfeld een zeer interessante keuze!

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen?
Wanneer je een PVC afdekzeil gaat bestellen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze aangekocht kunnen worden in diverse afmetingen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het afdekzeil van PVC met als afmetingen 2×3. Deze uitvoering beschikt over in totaal 600 ringen. De kans is evenwel niet onbestaande dat deze afmetingen voor jouw situatie niet voldoende zijn. In dat geval kan je ook opteren voor een PVC afdekzeil van bijvoorbeeld 3×4 of 10×12. Ook deze uitvoeringen hebben telkens 600 ringen. Het feit dat de afmetingen van PVC Dekzeilen in dergelijke mate kunnen verschillen zorgt er in ieder geval voor dat ze in tal van uiteenlopende situaties kunnen worden ingezet.

PVC afdekzeil bestellen tegen de scherpst mogelijke prijs
De unieke kwaliteit waar een PVC afdekzeil over beschikt zorgt er uiteraard voor dat de aankoopprijs een stukje hoger ligt in vergelijking met andere afdekzeilen die op de markt zijn terug te vinden. Hier bij Dekzeilenshop.nl hebben we er evenwel voor gezorgd dat een afdekzeil van PVC steeds kan worden besteld tegen de scherpst mogelijke prijs. Op die manier geniet iedereen steeds van de best mogelijke kwaliteit in combinatie met een zeer beperkt prijskaartje. Plaats je een bestelling hier bij Dekzeilenshop.nl ter waarde van minimaal 100 euro? In dat geval wordt deze ook nog eens volledig gratis verzonden. Zo zullen ook eventuele verzendkosten geen invloed hebben op de totale kostprijs van je bestelling.

* De levensduur betreft een indicatie. Het (intensieve) gebruik, UV zonlicht, barre weersomstandigheden, etc zullen de leverduur uiteraard verkorten.

PVC Dekzeilen 600gr/m² op maat voor u gemaakt

Op zoek naar een zeer sterk en waterdicht standaard PVC afdekzeil maar heeft u een afwijkende maatvoering? Geen probleem! Wij maken uw PVC afdekzeilen op maat! Ben je op zoek naar een afdekzeil dat niet alleen waterdicht is, maar ook UV bestendig, kleurvast en geschikt voor een lange periode? Kies dan voor een op maat gemaakt PVC afdekzeil op maat van Afdekproducten.nl. Voor langdurig gebruik en multifunctioneel te gebruiken als grondzeil, tentzeil of afdekzeil van uw tractor, boot, brandhout, aanhanger, container, laadbak of zwembad. Verkrijgbaar in een standaard PVC afdekzeil dat voor u op maat word gemaakt, , maar ook verkrijgbaar met 2 hoekuitsparingen en zelfs met 4 hoekuitsparingen. De uitsparingen zijn ideaal ideaal voor aanhangers met een koprek of een ongelijke rand aan de achterzijde, maar ook om met deze uitsparingen een ‘bakje’ / huif te maken. Verkrijgbaar in de kleuren zwart – wit – blauw – groen – bruin en grijs.

Wat is een NVO brandvertragend vlamvertragend afdezeil?

Hebt u iets af te dekken waarbij de brandveiligheid erg belangrijk is? Afscherming van daken, bouwplaatsen of evenementen? Wij leveren 150 grams vlamvertragende brandvertragende afdekzeilen met een DIN4102B1 certificaat. Al onze NVO afdekzeilen zijn voorzien van een ingenaaid NVO label ( NVO is de afkorting voor Niet VlamOnderhoudend )
Een brandvertragend afdekzeil is een afdekzeil welke er voor zorgt dat brand niet meteen vat krijgt op hetgeen er onder het zeil is terug te vinden. Dat kan belangrijk zijn, want alle extra tijd die je hebt bij een brand is aardig meegenomen. Een brandwerend afdekzeil is niet alleen brandvertragend, maar ook waterdicht en sterk. Er zijn heel veel verschillende interessante eigenschappen verbonden aan een brandwerend zeil. In eerste instantie zijn ze bijvoorbeeld waterdicht. Veel mensen staan er namelijk niet bij stil, maar voor het blussen van een brand wordt uiteraard veelal gebruik gemaakt van water (eventueel in combinatie met een bepaald schuim). Een tweede niet onbelangrijke eigenschap van een brandwerend afdekzeil is dat ze bijzonder sterk is. Dit zorgt er voor dat ze niet snel sporen van slijtage zal gaan vertonen en bovendien beschikt ze op die manier ook nog eens over een optimale levensduur.

Certificering
Bij evenementen of bouwplaatsen wordt er vaak met certificering en normering gewerkt om de kwaliteit en veiligheid optimaal te waarborgen. Onze witte NVO dekzeilen zijn voorzien vn het certificaat DIN 4102B1 en zijn voorzien van een ingenaaid NVO label. Verkrijgbaar in 150 gr/m² en uitgevoerd in 5 verschillende afmetingen 3x4m – 4x6m – 6x8m – 8x10m en 10x12m

Waar is afdekzeil van gemaakt?
Het materiaal van afdekzeil wordt in de volksmond “zeil” genoemd. Als je het materiaal van dichtbij bekijkt zie je een strak weefsel van dunne strookjes plastic. Dit heet HDPE bandjesweefsel. Aan beide zijden van dit dunne plastic bevindt zich een LDPE coating. Deze laagjes samengesmolten plastic en coating zorgen voor veel stevigheid en hoge dichtheid. Dit is de samenstelling dat het zeil waterdicht maakt. Rondom de gehele oppervlakte zit een gelaste zoom met koordversterking van PP. Polypropyleen is een variant zeer sterk plastic. In deze zoom zit op elke meter een aluminium bevestigingsoog. Hiermee kun je het zeil vastmaken aan een object met spanrubbers, elastisch koord of tyraps.

Maatvoering afwijkend?
Waar u een afdekzeil ook koopt, de maatvoering kan altijd afwijken. De afmetingen die vermeld staan bij de dekzeilen zijn gebaseerd op snijmaten. Wanneer u een groter afdekzeil koopt, dan wordt deze samengesteld uit meerdere stroken die aan elkaar worden “gelast”. De twee uiteinden van de stroken liggen dan een paar cm over elkaar (de las), waardoor de totale breedte een paar centimeter smaller wordt. Ook de zomen hebben invloed. De uiteinden worden namelijk omgeslagen en vastgemaakt, waardoor de versterkte zomen ontstaan. Hierdoor wordt het afdekzeil dus ook wat kleiner. Onze dekzeilen kunnen maximaal 5% afwijken. Wij zeggen “kunnen”, omdat dit niet altijd het geval is. Een afdekzeil kan ook precies aan de aangegeven afmeting voldoen of zelfs wat groter zijn.

De 2-kleurige 180gr/m² dekzeilen ( één zijde groen / één zijde blauw ) zijn zogenaamde ‘finished sized’ afdekzeilen. Dat houdt in dat een zeil van bijv. 3x4m in werkelijkheid ook echt 3x4m is.

Online de goedkoopste?
Ja, Afdekproducten.nl is online de veruit de goedkoopste als u naar het totale assortiment kijkt. Door middel van grootschalige inkoop, en kostenbesparing op de distributie door middel van uitstekende logistiek en een geautomatiseerd bestel-afrekensysteem worden de bedrijfsproceskosten tot een minimum worden beperkt. Dit voordeel kunnen we dan weer aan u als klant doorberekenen!