Algemene Voorwaarden

Op al onze diensten, gepubliceerde producten en prijzen hanteert Afdekproducten.nl de Nederlandse Wet- en Regelgeving. Deze overeenkomst is geldig voor elke bestelling en voor alle producten, geleverd of te leveren door Afdekproducten.nl Is er eventueel een aanvullende afwijkende schriftelijke overeenkomst met Afdekproducten.nl, dan prevaleren de voorwaarden in die overeenkomst boven de hier genoemde. Gaat U niet akkoord met deze overeenkomst dan dient u dit binnen 14 dagen na aankoop kenbaar te maken en het product terug te sturen in de originele ongeopende verpakking. U ontvangt dan het aankoop bedrag terug minus gemaakte en te maken kosten, zoals bijvoorbeeld de verzendkosten.

1. Prijzen en betaling

Al onze prijzen zijn in EURO, exclusief BTW en exclusief order- en verzendkosten, tenzij anders vermeld. Alle genoemde prijzen gelden onder voorbehoud. Goederen worden niet geleverd voordat het totaalbedrag van de bestelling (inclusief order-, verzendkosten en belastingen) door ons is ontvangen.
Uitzondering hierop is voor de in Nederland gevestigde bedrijven met een geldig KvK registratie en BTW nummer, waarvoor Afdekproducten.nl de mogelijkheid biedt om bij bestellingen boven de € 150.- om deze op rekening te bestellen met de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen. Het niet naleven van deze betalingscondities zal leiden tot een incassotraject waarbij er 15% incassokosten gerekend worden over het te laat betaalde bedrag met een minimum van € 40.- alsmede de op dat moment geldende boeterente zoals wettelijk vastgesteld. Afdekproducten.nl zal het incassotraject uitbesteden aan Flanderijn Incasso Gerechtsdeurwaarders te Rotterdam.
N.B. Afdekproducten.nl behoudt zich het recht voor om zonder opgaaf van reden de bestelling te annuleren als blijkt dat na controle de opgegeven persoon- en/of bedrijfsgegevens niet waarheidsgetrouw en/of op andere wijze misleidend zijn.

2. Verzenden van bestellingen

Het verzenden van alle bestellingen van Afdekproducten.nl naar u, wordt door eigen beheer verzorgd. Nadat uw betaling door Afdekproducten.nl is ontvangen en indien het product voorradig is, zal uw bestelling die voor 15.00u geplaatst is nog dezelfde werkdag worden verzonden. Als een product niet op voorraad is, en bij leveringen buiten Nederland, kan de levertijd enkele werkdagen  langer zijn. Wij stellen u dan binnen enkele werkdagen op de hoogte over de te verwachten levertijd. Wij houden u tevens op de hoogte van de status van uw bestelling via e-mail. Zolang het product niet is verzonden kunt u, tenzij specifiek anders afgesproken, de bestelling geheel kosteloos annuleren.

3. Retourneren

3.1 Particulieren B2C
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen, mits in onbeschadigde, originele verpakking. U krijgt dan het volledige goederenbedrag, exclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@afdekproducten.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde goederenbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Let op! Voor goederen die voor u op maat worden gemaakt geldt dat deze niet kunnen worden geannuleerd / geretourneerd indien er geen beschadiging, productiefout of verkeerd geleverde maat is geconstateerd.
U bent zelf volledig verantwoordelijk voor de producten totdat Afdekproducten.nl ze van u heeft ontvangen, producten moeten ons in dezelfde staat bereiken als u ze heeft ontvangen, inclusief eventuele toebehoren en de originele verpakking. Niet of onvoldoende gefrankeerde retourzendingen worden niet geaccepteerd en retourzendingen die niet compleet zijn worden niet, of slechts gedeeltelijk vergoed.

3.2 Bedrijven B2B
Wij merken u aan als bedrijf als u een bedrijfsnaam of een BTW-nummer heeft ingevoerd tijdens het bestellen. Er kunnen ook andere factoren zijn waardoor wij u aanmerken als bedrijf zoals het bestelling op een adres waar een bedrijf gevestigd is.
Wanneer u als bedrijf een bestelling plaatst heeft u niet het recht om te retourneren of om te ruilen. Uiteraard kunt u contact opnemen met ons en zullen wij per situatie bekijken wat mogelijk is.

4. Annuleren

Bestellingen gedaan via de webwinkel kunnen, zonder opgaaf van reden worden geannuleerd. Zie punt 3 Retourneren en punt 2 Verzenden van bestellingen. Vergeet niet uw rekeningnummer en het bestelnummer te vermelden in uw email en retourzendingen.
Let op! Voor goederen die voor u op maat worden gemaakt geldt dat deze niet kunnen worden geannuleerd / geretourneerd indien er geen beschadiging, productiefout of verkeerd geleverde maat is geconstateerd.

5. Standaard-bestellingen

Onder standaard-bestellingen worden verstaan, alle bestellingen van producten afgebeeld op de webwinkel van Afdekproducten.nl